Jak monetizovat web,blog nebo online magazín ?

Jak monetizovat web,blog nebo online magazín ?

Rozhodli jste se monetizovat (vydělávat) na Vašem webu,blogu či magazínu, a nevíte jak na to, tak přesně pro Vás je tento článek.

  • Bannerová reklama – PPC:

Zde jde o to, že na svém webu necháte běžet reklamu ve formě banneru od reklamní společnosti, funguje to tak, že za každý klik na banner, který udělá návštěvník na Vašem webu máte provize.

Nejznámější společnosti pro PPC:

  1. Google Adsense
  2. S-klik
  3. Adskeeper
  4. Ezoic
  5. eTarget
  • Placený obsah:

Pokud píšete zajímavý obsah, a máte pravidelnou návštěvnost, tak není potom problém, některé zajímavé články zpeněžit, například zveřejníte pár vět, které čtenáře zaujmou, a zbytek článku zpeněžíte.

  • Sponzorované články:

Další možnost zpeněžení, nabídněte tuto možnost svým návštěvníkům,  jde vlastně o to, že necháte u sebe na webu zveřejnit článek někoho jiného za poplatek.

  • Placené odkazy:

Někdy se může stát, že někdo s podobnou tematikou, bude chtít umístit svůj odkaz do Vašeho článku.

  • Prodej vlastního produktu či služby:

Prodávejte své produkty, pokud se hodí k tematice webu nebo nabízejte své služby, například online konzultace.

  • Affiliate marketing:

Affiliate marketing funguje následovně – píšete články o zdravém životním stylu nebo proteinech, tak si najdete internetový obchod, kde nabízí zdravé doplňky, či proteiny. Pokud jste takový obchod našli, tak se koukněte zda nabízí Affiliate marketing, pokud ano, tak se u nich zaregistrujte. Obchod Vám nyní vygeneruje Váš unikátní odkaz, který umístíte na Váš web, například pod článek. Následně pokud si někdo objedná produkt z obchodu skrze Váš unikátní odkaz, tak Vám vznikají provize z každého nákupu.

Za nás je to dnes vše, s pozdravem do hezkého dne přeje tým Adsnet.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *